
13 بهمن پرینترهای سه بعدی چگونه کار می کنند؟
مدل سازی سریع چیست؟
مدل سازی سریع ، به تکنولوژی اطلاق میگردد که توسط آن میتوان طراحی های سه بعدی، طراحی شده به کمک رایانه (CAD) را به طور اتوماتیک به صورت یک مدل فیزیکی قابل لمس ساخت. این تکنولوژی با نامهای دیگری نظیر ساخت دیجیتالی، پرینترهای سه بعدی ، تصویرسازی جامد، تولید لایه به لایه و تولید افزایشی نیز شناخته میشود.
واژه مدل سازی سریع از آن رو به این تکنولوژی اطلاق میگردد که ساخت یک مدل از روی نمونه سه بعدی رایانهای با مواد مختلف نظیر چوب و یا فلزات مختلف با به کارگیری ابزارهای گوناگون، در اکثر مواقع، از یک روز تا چند ماه ممکن است به طول بینجامد، از طرفی این ابزارها غالبا اتوماتیک نبوده و نیاز به یک اپراتور دارد که در نتیجه مهارت اپراتور نیز در زمان ساخت دخیل می باشد، در صورتی که در روشهای مدلسازی سه بعدی، بسته به اندازه قطعه، این فرآیند کمتر از یک روز و در گاهی موارد در چند دقیقه طی میشود، و تنها کافیست نمونه سه بعدی آماده سازی شده و به دستگاه داده شود.
سایر روش ها:
با گسترش روزافزون فناوری، بر تنوع و تعداد روشهای مدلسازی سریع، همچنان افزوده میشود اما با توجه به رقابت بسیار شدید در این زمینه، بسیاری از روشها در همان ایده اولی باقی مانده اند و تعدادی نیز تنها در مجامع علمی مطرح هستند و در صنعت جایی ندارند.
تعدادی نیز در صنعت جایگاه خود را داشته اند اما به تدریج کمرنگ شده اند، چرا که در روشهای جدید تلاش بر افزایش سرعت، دقت و کیفیت و از طرفی کاهش هزینه می باشد که این موارد رقابت شدیدی را به دنبال دارد. تکنولوژی مدلسازی سریع، تکنولوژی جدیدی محسوب نمیشود و تاریخچه آن بر میگردد به دهه 60 میلادی که اولین پایه های آن توسط پروفسور هربرت ولکر ایجاد شد. ایشان اولین مباحث تئوری از دیدگاه سه بعدی اجسام را ارائه دادند که به روشها و محاسبات ریاضی برای ساخت قطعه سه بعدی منجر شد. اما اولین انگیزه ها در سال 1987 با تلاشهای آقای کارل دکارد ایجاد شد.
ایشان با تاباندن لیزر، بر روی لایه های از پودر فلزی، توانستند یک مدل سه بعدی را لایه به لایه بسازند. اولین وسیله نمونه سازی سریع توسط آقای چارلز هال به ثبت رسید. بسیاری ایشان را پدر صنعت نمونه سازی سریع میدانند روش آقای هال، روش معروف SLA میباشد.
روش DLP متداول
نحوه عملکرد روش DLP
در پرینترهای سه بعدی DLP، در ابتدا قطعه سه بعدی توسط نرم افزار، به ضخامت های مساوی برش داده می شود. نرم افزار های تجاری زیادی برای این منظور وجود دارد که بالطبع هر شرکت سازنده دستگاه برای خود یک نرم افزار نیز تعبیه کرده است.
شرکت کارنوجم نیز نرم افزار تخصصی خود را در این زمینه دارا میباشد.

فرمت فایل های سه بعدی مورد استفاده در پرینترهای سه بعدی، عمدتا .stl میباشد که توسط شرکت 3ddreams ارائه شده است. با استفاده از این فرمت، نرم افزارهای مختلف، فایل را به لایه تبدیل میکنند.

تصویری از سطح مقطع بر روی سطحی از رزین تابانده شده و همین پروسه برای تمامی لایه های مدل تکرار می گردد تا در نهایت یک مدل سه بعدی ایجاد گردد.
لازم به ذکر می باشد که بعد از پرینت هر لایه صفحه ساخت به اندازه ضخامت تعیین شده به سمت بالا حرکت نموده و رزین جدید جهت لایه بعدی فراهم می شود. شمای کلی از این روش در شکل زیر نمایش داده شده است.

مراحل کار روش DLP به صورت کامل نیز در شکل زیر نمایش داده شده است:

بدون نظر